Първите тестове на автономни и свързани коли се състояха в

...
 
Първите тестове на автономни и свързани коли се състояха в
Коментари Харесай

Jaguar и Land Rover тръгнаха без шофьори на Острова

  Първите проби на самостоятелни и свързани коли се състояха в Ковънтри
Автомобили на английските премиум марки Jaguar и Land Rover участваха в първите за Обединеното кралство пътни проби за самостоятелни и свързани возила. Тестването се състоя в действителните условия на град Ковънтри и води английските марки Jaguar и Land Rover още една крачка напред към превръщането на интелигентния автомобил в действителност. Като част от плана на UK Autodrive на стойност 20 милиона английски лири, компанията Jaguar Land Rover тества редица проучвателен технологии, които ще разрешат на колите да беседват между тях, както и с крайпътната инфраструктура, като да вземем за пример светофарите в града.

 
 Автомобилите ще беседват между тях, както и с крайпътната инфраструктура, и със светофарите в града. Автомобилите ще беседват между тях, както и с крайпътната инфраструктура, и със светофарите в града.
 

Изпитванията ще изследват по какъв начин бъдещите свързани и самостоятелни коли ще могат да възпроизвеждат човешкото държание и реакции по време на шофиране. Jaguar Land Rover създава технологии както за изцяло, по този начин и за полуавтономни коли, с цел да предложи на клиентите си избор на ангажирано или самостоятелно шофиране, като в същото време резервира удоволствието и сигурността. Визията на компанията е да направи самостоятелния автомобил благонадежден във допустимо най-широкия набор от действителни условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при разнообразни метеорологични условия.

„ Тестването на този план за самостоятелност по публичните пътища е доста вълнуващо, тъй като комплицираната среда ни разрешава да намерим постоянни способи по какъв начин да повишим сигурността на пътя в бъдеще. С потреблението на данни от голям брой датчици и намирането на интелигентни способи за обработка на тези данни, ние получаваме точни механически знания по какъв начин да използван реформаторски тези технологии в колите ”, разяснява Ник Роджърс, изпълнителен шеф по продуктов инженеринг в Jaguar Land Rover.

 
 Автономните коли ще могат да възпроизвеждат човешкото държание и реакции по време на шофиране. Автономните коли ще могат да възпроизвеждат човешкото държание и реакции по време на шофиране.
 

Британският производител Jaguar Land Rover е водач в взаимните проучвателен планове за самостоятелни и свързани коли. Компанията поддържа новаторските проучвания, които ще бъдат неделима част от инфраструктурата, технологиите и законовата рамка, нужни за превръщането на интелигентните и самостоятелни коли в действителност през идващото десетилетие. Със старта на изпитванията Ковънтри се причислява към 12 други градове в провеждането на проби по публичните пътища в международен мащаб.

UK Autodrive е най-големият от трите консорциума, стартирани в поддръжка на въвеждането на самостоятелни коли в Обединеното кралство. Той спомага за превръщането на Англия в международен център за изследване, разработка и интеграция на автоматизирани и свързани коли в обществото. Консорциумът към този момент е потвърдил тези проучвателен технологии в затворена среда и началото на тестването в действителни условия е идната стъпка към превръщането на проучването в действителност. Изпитванията ще продължат и през 2018 година
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР